• Latest news

Ինչպես պետք չէ հավկիթ պատրաստել․ Մասնագետները պատմել են հավկիթի պատրաստման ամենավնասակար եղանակների մասին

2 մայիսի, 2021  11:35

Հավկիթը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար սննդանյութեր, բայց պատրաստի ուտեստի արժեքը կախված է դրա պատրաստման եղանակից:

Ինչպես պատմում է Eat This, Not That!-ը, սննդաբան Քեթրին Բասբաումը խորհուրդ չի տալիս ձվածեղը կարագով տապակել:

«Հավկիթներն իրենց բնույթով հարուստ են սպիտակուցներով եւ քիչ հագեցած ճարպեր են պարունակում»,- ասել է մասնագետը: «Բայց բավական է կարագ ավելացնել, եւ հագեցած ճարպերի պարունակությունը կտրուկ բարձրանում է: Իսկ դա բոլորովին ցանկալի չէ, քանի որ հագեցած ճարպերի ավելցուկը սերտորեն կապված է սրտի հիվանդությունների հետ»:

Նույն խնդիրներին է հանգեցնում կոկոսի յուղի, բեկոնի ճարպի օգտագործումը կամ ջեռոցում հավկիթների պատրաստումը։

Սննդաբան Ռեբեկա Ուաշուտան, իր հերթին, խորհուրդ է տալիս ձվերը բուսական յուղով տապակելիս խուսափել չափազանց բարձր ջերմաստիճանից:

«Բարձր ջերմաստիճանում պատրաստելըը յուղի օքսիդացում է առաջացնում»,- ասել է մասնագետը: «Դա կարող է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների հանգեցնել»:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել