• Latest news

Ո՞ր հացն է ավելի օգտակար առողջության համար

24 սեպտեմբերի, 2021  11:25

Լավ հացը B խմբի վիտամինների, ինչպես նաեւ բջջանյութի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է աղիների լավ աշխատանքի համար։ Այսպիսի կարծիք է հայտնել սննդաբան Օլգա Դեկերը։

Նրա խոսքով՝ լավ հացի մեջ կան նաեւ բարդ ածխաջրեր, որոնք օգնում են քաղցի զգացողություն չունենալ եւ նվազեցնում են քաղցրի հանդեպ հակումը։

 Instagram-ում մասնագետը նշել է, որ հաց ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել նրա բաղադրությանը։ Խորհուրդ է տրվում նախապատվությունը տալ այն հացին, որը թխվել է երկրորդ սորտի կամ թեփահան ալյուրից։

«Երկրորդ սորտի ալյուրի մեջ ութ տոկոսը թեփ է, ուստի այն անհամեմատ ավելի մուգ է եւ օգտակար առաջին սորտի ալյուրից»,- ասել է մասնագետը։

Ընդ որում՝ որքան հացի մեջ ավելի շատ են սպիտակուցները, այնքան ավելի լավ, իսկ ահա ածխաջրերը պետք է ավելի քիչ լինեն՝ 100 գրամում ոչ ավելի, քան 40-50 գրամ։

Սննդաբանը նաեւ կարծում է, որ պետք է խուսափել ավելի քան երկու շաբաթ պիտանիության ժամկետ ունեցող հացից, քանի որ այն պարունակում է կոնսերվանտներ եւ խտացնող նյութեր։ Նա խորհուրդ է տալիս գնել առանց թթխմորի հաց՝ պատրաստված շիճուկով, ածիկով կամ մերանով։

«Ճիշտ հացի իդեալական տարբերակը տանը պատրաստված սպիտակուցային ամբողջահատիկ հացն է»,- ասել է Դեկերը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է