• Latest news

Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում աղիքների քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

15 հոկտեմբերի, 2021  13:49

Տեխասի բժշկական գիտական ​​կենտրոնի գիտնականները կապ են գտել սպանախի օգտագործման եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման միջեւ: Այս մասին հայտնել է սննդաբան Զուհրա Պավլովան (Ռուսաստան) իր Telegram ալիքում՝ հղում անելով Gut Microbes ամսագրի հոդվածին:

Գիտնականները փորձ են անցկացրել առնետների վրա, որոնք նախատրամադրվածություն ունեին հաստ աղիքի պոլիպների նկատմամբ: Փորձնական առնետներիկողմից սպանախի կանոնավոր օգտագործումից հետո բորբոքումը նվազել է:

Ըստ Պավլովայի՝ սպանախը խորհուրդ է տրվում կանոնավոր կերպով օգտագործել բոլորի կողմից, բացառությամբ այն մարդկանց, ովքեր ունեն միզաթթվի բարձր մակարդակ: Սպանախ կարելի է ուտել շաբաթական 1-2 անգամից ոչ ավել:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է