• Latest news

Ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել ընկուզեղենը, որպեսզի դրանք օգտակար լինեն

31 հոկտեմբերի, 2021  17:45

Ընկույզը, նուշը, պիստակը եւ հնդկական ընկույզը օգտակար են էներգիան լրացնելու եւ սրտանոթային համակարգի կարգավորման համար, սակայն սխալ օգտագործման դեպքում կարող են վնասակար լինել օրգանիզմի համար: Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Արտեմ Լեոնովը (Ռուսաստան)։

Ինչպես նշել է ՌԻԱ Նովոստի-ն, թեեւ ընկույզները պարունակում է բազմաթիվ օգտակար մակրո եւ միկրոտարրեր, մանրաթելեր եւ սպիտակուցներ, դրանք նաեւ պարունակում են նյութեր, որոնք ճնշում են ֆերմենտները։

«Ընկուզեղենում առկա բոլոր օգտակար նյութերը գտնվում են ոչ ակտիվ վիճակում, սահմանափակված են բնական կոնսերվանտներով եւ ոչ մի օգուտ չեն բերում օրգանիզմին։ Ջուրը չեզոքացնում է բնական կոնսերվանտները, ինչպես որ պետք է լինի: Ընկույզի հետ ջրի օգտագործման դեպքում բոլոր միկրո եւ մակրոէլեմենտները անցնում են ակտիվ ձեւի եւ հասանելի են դառնում օրգանիզմին»,- նշել է մասնագետը։

Ըստ նրա՝ ընկուզեղենը օգտակար կլինի օգտագործել 6-8 ժամ ջրի մեջ թրջելուց հետո։

«Սա միակ միջոցն է ընկույզների մեջ ներդրված բնության ողջ ուժը ստանալու համար», - ասել է սննդաբանը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել