• Latest news

Ո՞ր համեմունքներն են նվազեցնում քաղցկեղի զարգացման վտանգը

28 հոկտեմբերի, 2021  20:17

Սննդաբան Տատյանա Դիկը կոչ է անում սննդակարգում ներառել դարչին, քրքում, ուրց, եղեսպակ եւ օրեգանո, քանի որ այս համեմունքների օգտագործումը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը:

Ինչպես նշում է «ՌԻԱ Նովոստին», այս համեմունքները, ըստ մասնագետի, հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք ունեն հակաքաղցկեղային ազդեցություն եւ պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ։

Դարչինը նաեւ հայտնի է նրանով, որ իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը, իսկ քրքումը բարելավում է ուղեղի գործառույթները եւ նպաստում է նիհարելուն:

Ուրցը, ըստ մասնագետի, օգտակար է նաեւ մրսածության դեպքում, եղեսպակը օգնում է մարսողության խանգարմանը, իսկ օրեգանոն լավ է ազդում աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է