• Latest news

Որո՞նք են բողկի օգտակար հատկությունները

6 դեկտեմբերի, 2021  21:35

Բողկը բազմակողմանի բարենպաստ ազդեցություն ունի մարդու օրգանիզմի վրա, կարծում է սննդաբան Աննա Դրոբիշեւան (Ռուսաստան):

«ՌԻԱ Նովոստի»-ի փոխանցմամբ՝ բողկը հակաբակտերիալ հատկություն ունեցող բուժիչ բանջարեղեն է համարվում, ուստի խորհուրդ է տրվում այն ​​ավելի ակտիվ օգտագործել հիվանդության ընթացքում:

«Բողկը հրաշալի մթերք է կանանց համար։ Նորմալացնում է հորմոնները, նվազեցնում ցավը կրիտիկական օրերին, դանդաղեցնում է մաշկի ծերացումը։ Բանջարեղենն օգտակար է նաեւ տղամարդկանց առողջության համար։ Այն բարձրացնում է տեստոստերոնի մակարդակը, թեթեւացնում է շագանակագեղձի բորբոքումը»,- ասել է Դրոբիշեւան։

Այնուամենայնիվ, ոչ բոլոր մարդիկ կարող են կանոնավոր կերպով բողկ ուտել: Մասնագետի խոսքով` աղեստամոքսային տրակտի, երիկամների, ինչպես նաեւ հոդատապով հիվանդ մարդկանց սննդակարգից խորհուրդ է տրվում բացառել այս մթերքը։ Բացի այդ, սննդաբանի խոսքով, բանջարեղենը հակացուցված է հղիներին, քանի որ այն եթերայուղեր է պարունակում, որոնք բարձրացնում են արգանդի տոնուսը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է