• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր խեցգետնի ձողիկների օգտագործումը

31 մայիսի, 2022  10:46

Ծովախեցգետնի ձողիկները հսկայական քանակությամբ քիմիական հավելումներ են պարունակում եւ կարող են արագացնել օրգանիզմի ծերացումը, Sputnik ռադիոյին ասել է Սամարայի սննդաբանության եւ սննդաթերապիայի գիտահետազոտական ​​ինստիտուտի տնօրեն Միխայիլ Գինզբուրգը։

Մասնագետը նշել է, որ խեցգետնի ձողիկները, ինչպես եւ նրբերշիկը, խորը վերամշակված մթերքներ են։ Ըստ հետազոտությունների՝ այդպիսի սնունդը բացասաբար է անդրադառնում օրգանիզմի վրա եւ զգալիորեն մեծացնում է տարեց մարդկանց ավելի հատուկ հիվանդությունների վտանգը, գրում է ՖԱՆ-ը։

«Բացասական ազդեցությունը հնարավոր է նվազեցնել։ Առնվազն պետք չէ ամեն օր խորը վերամշակված մթերքներ օգտագործել, այդ թվում՝ խեցգետնի ձողիկներ: Խեցգետնի ձողիկներ կարելի է ուտել ոչ ավել, քան շաբաթը մեկ կամ երկու անգամ»,- նշել է Միխայիլ Գինզբուրգը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել