• Latest news

Ջոն Հոպկինսի համալսարանականներ. ցանկանում եք խուսափե՞լ գլխացավից՝ քիչ աղ կերեք

13 դեկտեմբերի, 2014  20:36

Հետազոտությամբ պարզվել է, որ աղի սպառման ծավալների կրճատումը գլխացավի առաջացման հավանականությունը երրորդ մասով նվազեցնելու միտում ունի, հաղորդում է NewsMax Health-ը:

Մասնավորապես, ինչպես Ջոն Հոպկինսի համալսարանականներն են պնդում, օրական երեք գրամ՝ թեյի կես գդալ աղ ընդունող մարդկանց մոտ նշանակալիորեն ավելի քիչ են գլխացավեր ի հայտ գալիս:

Երեւույթի պատճառն այն է, որ աղի չարաշահումից հրաժարմամբ կարելի է արյան եւ զարկերակային ճնշման նվազեցման հասնել, մեկնաբանում են փորձագետները: Թեեւ նույնիսկ արյան նորմալ ճնշում ունեցող՝ աղի մեծ ծավալներով սպառումից հրաժարված մարդկանց մոտ կարելի է գլխացավերի անկում նկատել:

Հետազոտությունը շուրջ 400 կամավորների շրջանում է իրականացվել: Վերջիններիս, պատահականության սկզբունքով, մրգերով, բանջարեղենով եւ ճարպերի ցածր բաղադրությամբ կաթնամթերքով հարուստ կամ տիպիկ արեւմտյան սննդակարգ է նշանակվել:

Արդյունքների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ աղի սպառման օրական ծավալները 9 գրամից 3-ի հասցրած մասնակիցների մոտ գլխացավի առաջացման հաճախականության՝ 31 տոկոսի չափով կրճատում է նկատվում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել