• Latest news

Որոշ ներմուծված մթերքներ կարող են բակտերիաներ պարունակել

3 հուլիսի, 2015  11:47

Շատ երկրներում ներմուծված մթերքները հատուկ ուշադրության են արժանանում սպառողների կողմից: Սակայն դրանցում, եթե դրանք արտադրվել են ոչ այնքան խիստ ստանդարտներին հետեւող երկրներում, կարող են բազմաքանակ պեստիցիդներ լինել, հակաբիոտիկներ ու քիմիկատներ, որոնք վնասակար են առողջության համար:

Ինչպես հայտնում են արեւմտյան լրատվամիջոցները, այդպիսի մթերքներում կարող են բազմաթիվ հիվանդածին վիրուսներ, բակտերիաներ ու մակաբույծներ լինել: Մասնավորապես, վտանգավոր կարող են լինել թյուննոսից պատրաստված մթերքները: Դրանք մի քանի անգամ մասսայական թունավորման պատճառ են դարձել: Օրինակ, 2012-ին դրանց պատճառով 425 մարդ սալմոնելայով է վարակվել, ինչից հետո այդ մարդիկ շատ երկար ափսոսում էին, որ սուշի բարի փոխարեն պիցերիա չեն գնացել:

Ինչպես նշեց Դուգլաս Սթերնը ամերիկյան Food and Drug Administration-ից, սահմանին ստուգվում է ներմուծվող մթերքների երկու տոկոսը միայն: Սակայն ներմուծվող մթերքների խնդիրը լուծելու համար պետք են համաձայնություններ՝ ԱՄՆ եւ այլ երկրների կառավարությունների եւ ներմուծողների միջեւ, որպեսզի հնարավոր դառնա բացահայտել թունավոր մթերքները մինչեւ դրանց՝ խանութներում հայտնվելը:

2015-ին Food and Drug Administration-ը պլանավորում է նոր նորմատիվներ սահմանել մթերքների ավելի անվտանգ պատրաստման ու վերամշակման համար: Դա, հավանաբար, ԱՄՆ-ից ներմուծված մթերքն ավելի անվտանգ կդարձնի: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է