• Latest news

Հաստատվել է՝ որ սննդակարգն է օգտակար 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի դեպքում

14 օգոստոսի, 2019  22:27

Սննդակարգում սպիտակուցների եւ ճարպերի բարձր պարունակության դեպքում ածխաջրերի նվազեցումը լավացնում է գլիկեմիայի հսկողությունը 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետ ունեցող հիվանդների մոտ: Այս մասին վկայում են Բիսպեբերգի մանկական հիվանդանոցի մասնագետների եւ Օրխուսի եւ Կոպենհագենի համալսարանների աշխատակիցների համատեղ հետազոտության արդյունքները, որոնք հրապարակվել են Diabetologia ամսագրում:

Հետազոտությանը մասնակցել է Բիսպեբերգի մանկական հիվանդանոցից 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետ ունեցող 28 հիվանդ, որոնց հետեւել են 12 շաբաթվա ընթացքում: 6 շաբաթվա ընթացքում կամավորները ստանդարտ դիաբետիկ դիետա են պահել, ապա փոխել են սննդակարգը՝ նվազեցնելով ածխաջրերի քանակը, բարձրացնելով սպիտակուցների քանակն ու չափավոր բարձրացնելով ճարպերի քանակը:

Պարզվել է, որ 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի դեպքում գլիկեմիայի հսկողությունը լավանում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազեցման հաշվին, այդ թվում՝ երկարաժամկետ հեռանկարով: Բացի այդ, գրանցվել է ճարպերի մետաբոլիզմի վրա տվյալ սննդակարգի բարենպաստ ազդեցությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է