• Latest news

Հղիության ընթացքում ճարպոտ սննդակարգը վատ է ազդում երեխայի աղիների վրա

11 օգոստոսի, 2016  17:08

Հղի կանայք, որոնց սննդակարգը ճարպոտ սննդի բարձր քանակություն է ներառում, վտանգում են իրենց դեռեւս չծնված երեխայի առողջությունը, պնդում են Ամերիկայի Միացյալ Նահանգների գիտնականները: Նրանք համապատասխան հետազոտություն են անցկացրել եւ պարզել են, որ այն երեխաները, ում  մայրերն աչքի չեն ընկել սննդային ժուժկալությամբ, աղիքային միկրոբիոմի վտանգավոր առանձնահատկություններ են ունենում: 

Բեյլորի Բժշկական քոլեջի աշխատակիցները հետազոտել են հարյուր հիսուն նորածին երեխայի կենսաբանական նյութը, ինչպես նաեւ  75 երեխայի, որոնց տարիքը  4-6 շաբաթ է կազմել:

Բոլոր դեպքերում այն երեխաների աղիներում, որոնց մայրերի սննդակարգում ճարպի բարձր պարունակություն է եղել, ի հայտ են բերվել Bacteroides վտանգավոր միկրոօրգանիզմներ, որոնք, ածխաջրերն օգտագործելով, նորածնին զրկում են   ճիշտ աճի համար անհրաժեշտ նյութերից: 

«Սննդակարգը, հատկապես երբ խոսում ենք հղի կանանց մասին, կենսական կարեւորություն ունի, այդ պատճառով օգտագործման համար մթերքների ընտրությանն անհրաժեշտ է առավելագույնս մանրազնին վերաբերվել` խուսափելով, մասնավորապես, ավելորդ ճարպոտ սննդից: Ճարպի փոխարեն, հղիները պետք է կենտրոնանան այնպիսի մթերքների վրա, որոնցում շատ երկաթ եւ ֆոլաթթու կա», — ասում են հետազոտության հեղինակները:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է