• Latest news

Սնկերը կարող են խթանել իմունիտետը ոչ պակաս, քան հատուկ դեղամիջոցները. հետազոտություն

12 նոյեմբերի, 2019  19:29

Շիիտակե, ռեյշի եւ մեյտակե սնկերի խառնուրդը խթանում է մակրոֆագերի ակտիվությունը, որոնք կարող են կլանել օրգանիզմի համար վտանգավոր տարրերը՝ պարզել են Գրիֆիտ համալսարանի գիտնականները:

Մակրոֆագերը արտազատում են նաեւ ցիտոկիններ՝ մոլեկուլներ, որոնք պատասխանատու են իմունային բջիջների միջեւ «հաղորդակցմանը»:Սնկային խառնուրդներին ի պատասխան գրանցվել է արյան մեջ ցիտոկինների ցուցանիշների կտրուկ աճ, ինչը նշանակում է, որ այդ խառնուրդը խթանում է իմունիտետը:

Սակայն գիտնականները չգիտեն՝ արդյոք նման արձագանք է տեղի ունենում, երբ սնկերը հայտնվում են մարսողական համակարգում:

Իրենց հերթին, Փենսիլվանիայի համալսարանի գիտնականները պնդում են, որ շամպինյոնները նվազեցնում են 2-րդ տեսակի շաքարային դիաբետի զարգացման ռիսկը: Հետազոտության ընթացքում լաբորատոր կրծողներն ամեն օր սունկ են ստացել մարդու համար 85 գրամին համարժեք քանակությամբ: Պարզվել է, որ սնկերի օգտագործումն առաջացրել է Prevotella տեսակի մանրէների թվի աճ, որոնք ազդում են օրգանիզմում գլյուկոզայի արտադրության մեխանիզմների վրա եւ ապահովում մետաբոլիկ խանգարումների դեմ պաշտպանությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է