• Latest news

Սնկերը կարող են խթանել իմունիտետը ոչ պակաս, քան հատուկ դեղամիջոցները. հետազոտություն

12 նոյեմբերի, 2019  19:29

Շիիտակե, ռեյշի եւ մեյտակե սնկերի խառնուրդը խթանում է մակրոֆագերի ակտիվությունը, որոնք կարող են կլանել օրգանիզմի համար վտանգավոր տարրերը՝ պարզել են Գրիֆիտ համալսարանի գիտնականները:

Մակրոֆագերը արտազատում են նաեւ ցիտոկիններ՝ մոլեկուլներ, որոնք պատասխանատու են իմունային բջիջների միջեւ «հաղորդակցմանը»:Սնկային խառնուրդներին ի պատասխան գրանցվել է արյան մեջ ցիտոկինների ցուցանիշների կտրուկ աճ, ինչը նշանակում է, որ այդ խառնուրդը խթանում է իմունիտետը:

Սակայն գիտնականները չգիտեն՝ արդյոք նման արձագանք է տեղի ունենում, երբ սնկերը հայտնվում են մարսողական համակարգում:

Իրենց հերթին, Փենսիլվանիայի համալսարանի գիտնականները պնդում են, որ շամպինյոնները նվազեցնում են 2-րդ տեսակի շաքարային դիաբետի զարգացման ռիսկը: Հետազոտության ընթացքում լաբորատոր կրծողներն ամեն օր սունկ են ստացել մարդու համար 85 գրամին համարժեք քանակությամբ: Պարզվել է, որ սնկերի օգտագործումն առաջացրել է Prevotella տեսակի մանրէների թվի աճ, որոնք ազդում են օրգանիզմում գլյուկոզայի արտադրության մեխանիզմների վրա եւ ապահովում մետաբոլիկ խանգարումների դեմ պաշտպանությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել