• Latest news

Կարո՞ղ է արդյոք ածխաջրերի ցածր պարունակությամբ սննդակարգը պաշտպանել COVID-19-ի բարդություններից եւ մահացությունից

15 հուլիսի, 2020  17:58

Ածխաջրածինների ցածր պարունակությամբ դիետան պոտենցիալ կերպով կարող է բարելավել նյութափոխանակությունը՝ պաշտպանելով COVID-19-ի վտանգավոր բարդություններից եւ մահացությունից: BMJ Evidence based Medicine ամսագրի համար հոդվածում նման կարծիք է հայտնել ավստրալացի գիտական ​​լրագրող Մարիանա Դեմիսին։

Որպես փաստարկ Դեմասին ներկայացնում է տվյալներն այն մասին, որ ճարպակալմամբ եւ սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ կորոնավիրուսի պատճառով բարդությունների զարգացման ռիսկային խմբում են։ Իսկ ածխածնի ցածր պարունակությամբ սննդակարգը կարող է օգնել նվազեցնել քաշը եւ վերահսկել շաքարն արյան մեջ:

Սակայն կորոնավիրուսային բարդությունների կանխարգելման այս եղանակը մեծ կասկածներ է առաջացրել մասնագետների շրջանում: Ըստ Բոստոնի բժշկական կենտրոնի սննդի եւ քաշի վերահսկման կենտրոնի տնօրեն Քերոլայն Ապովյանի՝ ցանկացած առողջ սննդակարգ կարող է ամրապնդել իմունային համակարգը, բայց դրանցից ոչ մեկը չի ապացուցել իր արդյունավետությունը նոր կորոնավիրուսի դեմ պայքարում:

«Պետք չէ անհանգստանալ ածխաջրերի ընդունման կապակցությամբ համաճարակի ժամանակ, միայն եթե ձեր բժիշկը խորհուրդ չի տվել ձեզ նվազեցնել դրա քանակը»,- պնդում է մասնագետը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է