• Latest news

Ամենաօգտակար նախաճաշերը. սննդաբանի խորհուրդները

13 օգոստոսի, 2020  11:29

Նախաճաշին սեղանին պետք է լինեն եւ՛ ածխաջրեր, եւ՛ սպիտակուցներ: Միայն նման դեպքում նախաճաշը կարելի է օգտակար անվանել: Այս մասին Զվեզդա-ին պատմել է բժիշկ-սննդաբան Յուլիա Չեխոնինան:

«Ափսեն չպետք է լի լինի միայն, օրինակ, շիլայով: Պետք է լինի նաեւ սպիտակուցային սնունդ»,-պարզաբանել է նա:

Նա նշել է, որ մարդուն որպես էներգիայի աղբյուր պետք են ածխաջրեր: Առավոտյան դրանք օգնում են արդյունավետ աշխատել ամբողջ օրվա ընթացքում:

«Եթե մենք օրվա ընթացքում սպիտակուց չստանանք, ապա ճարպի եւ ածխաջրերի ավելցուկ կստանանք»,-ասել է սննդաբանը:

Ավելի վաղ սննդաբանները նշել են մթերքները, որոնք օգտակար է ուտել առավոտյան քաշի կորստի համար: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուտել հավկիթ, ամբողջահատիկ հաց եւ ավոկադո: Իսկ ահա հյութերից եւ բատոնչիկներից պետք է հրաժարվել, քանի որ դրանց մեջ մեծ քանակությամբ շաքար կա:  

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է