• Latest news

Ո՞ր մթերքներն են բարձրացնում միմյանց օգտակարությունը

21 հոկտեմբերի, 2021  21:32

Որոշ սննդային համակցություններ մեծացնում են յուրաքանչյուրի օգտակարությունը եւ օգնում են վիտամինների յուրացմանը: Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Ամանդա Ուրսելը։

Ըստ Healthy Food-ի՝ միմյանց օգտակարությունն ուժեղացնեւմ են այնսպիսի մթերքները, ինչպիսիք են սարդինը եւ պանիրը: Ձուկն այդ դեպքում պատրաստի երկաթ է տալիս, ինչպես նաեւ՝ վիտամին D, ինչը կօգնի օրգանիզմին կլանել կալցիումը պանրից:

Մասնագետը նաեւ խորհուրդ է տալիս ամբողջական ցորենից հաց ուտել՝ լոլիկով, սոխով եւ ձիթայուղով աղցանի հետ: Հացի մեջ չլուծվող մանրաթելը կօգնի ձեզ կլանել սոխից բորբոքումները նվազեցնող քվերցետինը: Իսկ ձիթապտղի յուղը կօգնի վերամշակել լոլիկում առկա հակաօքսիդիչ լիկոպենը:
Ոսկորներն ամրացնելու համար սննդաբանը խորհուրդ է տալիս շագանակագույն բրինձը (ֆոսֆոր) համատեղել սկումբրիայի (վիտամին D) հետ, սրտի կաթվածի վտանգը նվազեցնելու համար՝ լոբիով (կատեխիններ) սոխ (քվերցետին) ուտել:

Իսկ նյարդերն ու անոթներն ամրացնելու համար լավ է ձու (վիտամին B12) ուտել եւ նարնջի հյութ (ֆոլաթթու) խմել, նշել է Ուրսելը:


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է