• Latest news

Պե՞տք է արդյոք ձուն լվանալ ուտելուց առաջ

21 ապրիլի, 2022  16:40

Սննդաբան Եվգենի Արզամասցեւը (Ռուսաստան) կարծում է, որ հավի ձվերը պետք է լվանալ նախքան սննդի մեջ օգտագործելը:

«Москва 24»-ի հաղորդմամբ՝ ձվի կճեպի վրա կարող են ապրել տարբեր վնասակար նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը եւ թունավորումներ առաջացնել։

Ամենամեծ վտանգը, ըստ Արզամասցեւի, սալմոնելլա բակտերիան է, որն առաջացնում է սալմոնելոզ՝ աղիքային սուր վարակ։

Նա նաեւ խորհուրդ է տվել չուտել թեթեւակի ճաքած, բայց դեռ չփչացած ձվերը։

«Դա լվանալն անիմաստ է, քանի որ այն, ինչ եղել է կճեպի վրա, արդեն ներս է մտել»,-ասել է նա։

Մասնագետի խոսքով՝ թունավորումներից եւ վարակիչ հիվանդություններից խուսափելու համար ձուն պետք է լվանալ նույնիսկ եփելուց առաջ, քանի որ կեղեւի վրա եղած բոլոր աղտոտիչները չեն ոչնչացվում ջերմային մշակման ժամանակ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է