• Latest news

Բարձր զարկերակային ճնշումը՝ աղի ավելցուկի հետեւանք

30 հուլիսի, 2015  22:39

Զարկերակային ճնշման հետ կապված խնդիրները կարող է խոսել սննդակարգում աղի ավելցուկի մասին: Այս մասին են հայտնում Nagoya City University Graduate School of Medical Sciences-ի գիտնականները:

Ինչպես նշեց բժիշկ Տոմոնորի Սուգիուրան՝ հետազոտության առաջատար հեղիանկը, էական չէ, մշտապես է մարդը շատ աղ օգտագործում թե աստիճանաբար է ավելացնում դրա ներկայությունը սննդակարգում: Աղի ավելցուկը, ամեն դեպքում, բարձր զարկերակային ճնշման ռիսկի գործոն է:

Բժիշկ Սուգիուրան եւ նրա գործընկերները ուսումնասիրել 4000 մարդկանց, որոնք հետազոտության սկզբում նորմալ զարկերակային ճնշում ունեին: Երեք տարվա ընթացքում գիտականները կարողանում էին գնահատել կամավորների օգտագործած աղի քանակը՝ հիմնվելով նրանց մեզի անալիզի տվյալների վրա: Հետազոտության վերջում կամավորների 23 տոկոսը բարձր զարկերակային ճնշում ուներ, ընդ որում՝ նրանց մեծամասնությունը օրական 5644 մգ աղ էր օգտագործում:

 «Սննդակարգում աղի մակարդակի նվազեցումը կարող է հազարավոր կյանքեր փրկել, գումարներ տնտեսել եւ բարելավել սրտի առողջությունը», - նշեց բժիշկ Սիգիուրան:

Սրտի ամերիկյան ասոցիացիան խորհուրդ է տալիս իրական օգտագործել 1500 մգ աղից ոչ ավել: Ամեն երրորդ ամերիկացին բարձր զարկերակային ճնշում ունի, եւ պատճառը հիմնականում աղի ավելցուկն է:

 

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել