• Latest news

Ո՞ր մթերքն է արագացնում ծերացումը

25 հոկտեմբերի, 2021  12:32

Շաքարի չափից ավելի օգտագործումն առաջ է բերում օրգանիզմի ավելի արագ ծերացում, հավաստիացնում է բժշկական գիտությունների թեկնածու, բժիշկ-սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

Ինչպես գրում է «Վեչերնյայա Մոսկվա»-ն, շաքարից ստացված գլյուկոզան վերածվում է ճարպի, որը հետագայում վատացնում է մաշկի վիճակը։ Հենց դրա համար բժիշկը շաքարը համարում է մթերք, որն արագացնում է ծերացման պրոցեսը։

«Ժարպն առաջ է բերում որոշակի շղթայական ռեակցիա։ Այն կուտակվում է բջիջներում, իսկ երբ արդեն չի կարողանում անել դա, միեւնույն է՝ շրջանառում է արյունատար հունով։ Դրանից անոթների պատերը վնասվում են, այնտեղ է շտապում խոլեստերինը։ Այս ամենն առաջ է բերում բորբոքում։ Ի վերջո, վատանում է արյան շրջանառությունը։ Անոթները բարակում են, դառնում արդեն ոչ այնքան առաձգական, մաշկի վիճակը սկսում է կտրուկ վատանալ»,- ասել է Սոլոմատինան։

Նրա խոսքով՝ օրգանիզմում շաքարի բարձր պարունակության պատճառով պակասում է կալիումի, մագնիումի եւ կալցիումի քանակը։ Այս տարրերի ցածր մակարդակը առաջ է բերում մաշկի այտուցվածություն եւ առաձգականության թուլացում, ինչպես նաեւ վատացնում է նրա ընդհանուր վիճակը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է