• Latest news

Ինչպես աշնանն ամրապնդել իմունիտետը

14 հոկտեմբերի, 2016  22:34

Աշնանը մարդիկ հաճախ են մրսում եւ հիվանդանում, քանի որ օրգանիզմի համար դժվար է հարմարվել օդի ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխություններին: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում մի քանի խորհուրդ, որոնք կօգնեն ամրապնդել իմունիտետն ու այն նվազ խոցելի դարձնել:

Թուզ

Բազմաթիվ մասնագետների կարծիքով՝ աշնանը թուզը շատ օգտակար է, քանի որ օգնում է ամրացնել բրոնխները՝ պաշտպանելով սառը քամուց եւ մրսելուց: Խորհուրդ է տրվում ցուրտ եղանակին փողոց դուրս գալուց առաջ 2-3 թարմ կամ չորացրած թուզ ուտել:

Տոմատի հյութ եւ ստեպղին

Տոմատի հյութն ու ստեպղինը, մասնագետների պնդմամբ, մի շարք նյութեր են պարունակում, որոնք օգտակար են իմունային համակարգում մեծ դեր կատարող ուրցագեղձի համար: Կարոտինոիդների տեսքով լիարժեք սնուցմամբ ապահովվելու դեպքում ուրցագեղձն անխափան կաշխատի, իսկ դրանք մեծ քանակությամբ առկա են տոմատի հյութում եւ ստեպղինում:

Սպիտակուցներ

Օրգանիզմն ավելի դյուրին կդիմակայի ցրտին, եթե ապահովված լինի անհրաժեշտ քանակությամբ սպիտակուցով: Մասնագետները խորհուրդ են տարվա ցուրտ եղանակին ավելի շատ ձկնեղեն եւ մսային կերակուր ուտել, որպեսզի օրգանիզմը բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ ստանա:

Կենդանական ճարպեր

Մասնագետները մեկ այլ կարեւոր գործոն են համարում սննդակարգում կենդանական ճարպերի բավարար քանակության ապահովումը: Դրանք կարեւոր են օրգանիզմի նորմալ աշխատանքի համար, եւ ցուրտ եղանակին դրանց քանակությունը սննդակարգում հարկավոր է ավելացնել: Աշնանը խորհուրդ է տրվում սննդակարգում նաեւ թարմ սերուցքային կարագ ավելացնել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է