• Latest news

Որքա՞ն կարելի է պահպանել տոնական սեղանին մնացած ուտեստները

1 հունվարի, 2018  22:02

Ամանորյա տոներին շատ տնային տնտեսուհիներ պատրաստում են տարբեր ուտեստներ, որոնք հնարավոր չէ ուտել մեկ օրվա, նույնիսկ երկու օրվա ընթացքում: Ի՞նչ պայմաններում եւ որքան կարելի է պահպանել այս ուտեստները: Այս մասին պատմել է Ավստրալիայի սննդի հարցերով փորձագետ Ալոիզա Հուրիգանը։

Փորձագետը նշել է, որ խոզապուխտը կարելի է մի քանի շաբաթ առանց անհանգստանալու պահել սառնարանում, սակայն պայմանով, որ այն չլինի պլաստիկ փաթեթավորմամաբ, այլ փաթաթված լինի մաքուր կտորով: Սակայն, եթե դուք չեք պատրաստվում ուտել խոզապուխտն անմիջապես, ապա ավելի լավ է այն սառցարանում պահել»,-խորհուրդ է տվել Հուրիգանը։

«Եփած խոզի միսը պետք չէ պահել սառնարանում 48 ժամից ավելի: Եթե դուք այն որոշել եք սառեցնել այնպես, ինչպես խոզապուխտը, ապա սառցարանից հանելուց հետո ուտելիքը կրկին սառեցնել չի կարելի»,-զգուշացրել է փորձագետը:

Տոնական օրերին մնացած հավի միսը, ինչպես ցանկացած այլ թռչնամիս, երկու օրից ավելի չի կարելի պահել սառնարանում։

Ինչ վերաբերում է թարմ եւ եփած ծովամթերքին, ապա դրանք պետք է պահել ավելի քիչ, քան մնացած ուտեստները: Հում ծովամթերքն անվտանգ է սառնարանում պահել միայն մեկ օր, իսկ եփվածն առավելագույնը երկու օր:

«Երբ դուք հալեցնում եք ծովամթերքը, ավելի լավ է դա անել տաք ջրի հոսքի տակ: Հալեցնելուց հետո դրանք պետք է ուտել 24 ժամվա ընթացքում, մեկ օր անցնելու դեպքում ավելի լավ է դրանք նետել աղբամանը»,-խորհուրդ է տվել փորձագետը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է