• Latest news

Սննդակարգում ածխաջրերի ճիշտ քանակությունն ու երկարակեցությունը փոխկապակցված են

22 օգոստոսի, 2018  10:49

Սննդակարգում ածխաջրերի ճիշտ քանակությունն ու երկարակեցությունը փոխկապակցված են: Նման եզրահանգման են եկել ԱՄՆ Բրիգհեմի Կանանց հիվանդանոցի գիտնականները:

The Lancet-ի փոխանցմամբ՝ գիտնականները վերլուծել են ութ հետազոտությունների տվյալները, որոնց 432.179 մարդ է մասնակցել. նրանցից 40.181 արդեն մահացած են եղել: Ընդհանուր առմամբ, հետազոտության մեջ ներավել են Եվրոպայի, Հյուսիսային Ամերիկայի եւ Ասիայի 20 երկրներ: Հաշվի են առնվել մասնակիցների սեռը, տարիքը, վնասակար սովորույթները, հիվանդություններն ու սննդակարգը:

Պարզվել է, որ այն մարդիկ, որոնց սննդակարգը միջինը 50 տոկոսով բաղկացած է եղել ածխաջրերից, երկարակեցության հակվածություն ունեն: Հակառակ պատկերն է եղել, երբ հետազոտության մասնակիցների սննդակարգում ածխաջրերի մակարդակը եղել է ավելի քան 70% կամ 40%-ից պակաս:

Մահվան վտանգն առավել մեծ է եղել այն անձանց մոտ, որոնք ամբողջությամբ հրաժարվել են ածխաջրերից՝ դրանք փոխարինելով կենդանական ծագման ճարպերով եւ սպիտակուցներով (օրինակ՝ տավարի, խոզի, հավի մսով եւ պանրով):

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է