• Latest news

Տաք սուրճն ավելի օգտակար է, քան սառը. հետազոտություն

3 նոյեմբերի, 2018  18:54

Տաք սուրճը ավելի օգտակար է, քան սառը: The Daily Mail-ը, վկայակոչելով Թոմաս Ջեֆերսոնի համալսարանի բացահայտմանը, հաղորդում է, որ տաք սուրճը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան սառը ըմպելիքը: Այս դեպքում խոսքը տիտրված թթուների բարձր մակարդակի մասին է, որոնք նպաստում են թթվածնով մարմնի հյուսվածքների հագեցմանը:Մինչ այդ փորձագետներն ընդգծում են, որ իրենց եզրակացությունները վերաբերում են միայն բնական սուրճին:

Դրա առավելություններից է այն, որ կարող է օգնել դեպրեսիա ունեցող մարդկանց տրամադրության բարձրացմանը, իսկ առավոտյան ժամերին այն օգտագործելու դեպքում կարգավորել ցիրկադային ռիթմը: Մինչդեռ սուրճի ցանկացած արհեստական փոխարինիչ վտանգավոր է, քանի որ դրանք պարունակում են տարբեր վտանգավոր միացություններ:

Գիտնականները խոստովանում են, որ սուրճը կանոնավոր օգտագործելու դեպքում նյարդային համակարգը ակտիվանում է եւ կախվածություն է առաջանում: Եթե մարդու օրաբաժնում կոֆեին պարունակող էներգետիկ ըմպելիքներ եւ քաղցրավենիքներ կան, ապա կարող են առողջական խնդիրներ առաջանալ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է