• Latest news

Ինչո՞ւ է այդքան դժվար դիմակայել վնասակար սնունդին

27 ապրիլի, 2019  23:24

Ինչո՞ւ ենք մենք այդքան շատ ցանկանում ուտել վնասակար, բայց համեղ կերակուրը: Ինչո՞ւ է այդպիսի կերակուրին դիմակայելն այդքան դժվար: Հյուսիսային Կարոլինայի համալսարանի մասնագետները փորձել են պատասխանել այս հարցին:

Գիտնականներն ամեն ինչ պատճառաբանում են էվոլյուցիոն մեխանիզմներով: Նրանց ուշադրության կենտրոնում է հայտնվել նշաձեւ մարմինը, որը սովորաբար կապում են ցավի, տագնապայնության եւ վախի զգացման հետ: Ուղեղի այս գոտին ակտիվություն է ցուցադրել, երբ մկները բարձրկալորիական կերակուրից հաճույք են ստացել: Նշաձեւ մարմնի հետ է կապված նաեւ նիոցեպտին սպիտակուցը: Այն մեծ ակտիվություն է ունենում, երբ թե՛ մարդիկ, թե՛ կենդանիները գործածում են համեղ, կալորիական կերակուր: Եվ այս սպիտակուցը մեզ ստիպում է շարունակել դա անել: Արդյունքում մարդը չափից շատ է ուտում:

Հավանաբար, այս կերպ ի հայտ է գալիս օրգանիզմի պաշտպանական ֆունկցիան. հնադարում ուղեղը նկարագրված սխեմաների միջոցով ահազանգում էր այն մասին, որ անհրաժեշտ է ճարպ պաշարել քաղցած մնալու դեպքի համար: Իսկ դա անելու ամենապարզ միջոցը կալորիական սնունդի ակտիվ գործածումն էր:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է