• Latest news

Արժե՞ արդյոք եփելուց առաջ լվանալ հում միսը

21 սեպտեմբերի, 2021  19:24

Հում մսի հետ աշխատելիս մի շարք վարակներով վարակելու վտանգ կա, եւ, հետեւաբար, փորձագետները խորհուրդ են տալիս մանրակրկիտ լվանալ սպասքը,  տախտակները եւ մակերեսները, որոնց վրա գտնվում է հում միսը: Բայց պե՞տք է միսը ինքնուրույն լվանալ պատրաստելուց առաջ: Այս մասին իր կարծիքն է հայտնել Մեյոյի կլինիկայից սննդաբան Անյա Հիլը։

 կիսեց Mayo Clinic- ի սննդաբան Անյա Հիլը:

«Ինչ վերաբերում է բանջարեղենին, լվանալն օգնում է ազատվել ավազից կամ մնացած կեղտից: Սա նվազեցնում է մակերեսի վրա մանրէների քանակը: Բայց երբ խոսքը վերաբերում է մսին ​​եւ թռչնամսին, դա բոլորովին այլ պատմություն է»,-ասել է նա։

Միսը եւ թռչնամիսը, նրա խոսքով, չարժե լվանալ, քանի որ այդպիսով մեծանում է խոհանոցում մանրէների տարածման վտանգը:

Մասնագետի խոսքով՝ թունավորումներից եւ վարակիչ հիվանդություններից խուսափելու համար շատ կարեւոր է միսը հասցնել ճիշտ ջերմաստիճանի. դա թույլ կտա վերացնել սննդով պայմանավորված ցանկացած հիվանդություն: Այսպիսով, հավի միսը պետք է հասցնել 74 աստիճանի ջերմաստիճանի, տավարի, խոզի եւ գառան միսը՝ մինչեւ 63 աստիճան ջերմաստիճանի, իսկ աղացած միսը անվտանգ է ուտել 71 աստիճանի ջերմաստիճանում մշակման դեպքում։  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։