• Latest news

Ինչո՞ւ չի կարելի սուրճ խմել ուտելու ընթացքում եւ դրանից անմիջապես հետո

13 մայիսի, 2022  20:43

Շատերը սովոր են նախաճաշին սուրճ վայելել։ Բայց այս ըմպելիքը կարող է խաթարել սննդանյութերի յուրացման գործընթացը, ասել է սննդաբան Նատալյա Նեֆեդովան։

Մասնագետի խոսքով՝ որպեսզի սուրճն ավելի շատ օգուտ բերի, խորհուրդ է տրվում այն ​​խմել ուտելուց 30 րոպե հետո։ Այդպես արդը կստանա ցինկի, երկաթի եւ մագնեզիումի անհրաժեշտ չափաբաժինը, որը ստացվում է սննդի հետ միասին:

«Սուրճն իսկապես դուրս է բերում կալցիումը՝ մոտ 12 միլիգրամ կալցիում 200 միլիգրամ կոֆեինի դիմաց՝  մոտավորապես այնքան, որքան պարունակվում է մեկ բաժակ սուրճի մեջ: Ուստի ավելի լավ է սուրճը կաթով խմել, որը հենց կալցիում է պարունակում։ Կամ դա կարող է լինել, օրինակ, սեւ սուրճը մի կտոր պանրով։ Հարմար է նաեւ բուսական կաթը, բայց պետք է առանց շաքարի եւ վիտամիններով, կալցիումով, երկաթով հարստացված ըմպելիք ընտրել»,- պարզաբանեց սննդաբանը։

Կաթի ավելացումով սուրճն ավելի կալորիական է դառնում։ Փորձագետի կարծիքով՝ ամենամեծ վտանգը ներկայացնում են այն ըմպելիքները, որոնք օշարակներ եւ այլ քաղցր հավելումներ են պարունակում։ Դրանք կարող են նպաստել ավելորդ կիլոգրամների ավելացմանը, հայտնում է FAN-ը։


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ