• Latest news

Ինչո՞ւ չի կարելի սուրճ խմել ուտելու ընթացքում եւ դրանից անմիջապես հետո

13 մայիսի, 2022  20:43

Շատերը սովոր են նախաճաշին սուրճ վայելել։ Բայց այս ըմպելիքը կարող է խաթարել սննդանյութերի յուրացման գործընթացը, ասել է սննդաբան Նատալյա Նեֆեդովան։

Մասնագետի խոսքով՝ որպեսզի սուրճն ավելի շատ օգուտ բերի, խորհուրդ է տրվում այն ​​խմել ուտելուց 30 րոպե հետո։ Այդպես արդը կստանա ցինկի, երկաթի եւ մագնեզիումի անհրաժեշտ չափաբաժինը, որը ստացվում է սննդի հետ միասին:

«Սուրճն իսկապես դուրս է բերում կալցիումը՝ մոտ 12 միլիգրամ կալցիում 200 միլիգրամ կոֆեինի դիմաց՝  մոտավորապես այնքան, որքան պարունակվում է մեկ բաժակ սուրճի մեջ: Ուստի ավելի լավ է սուրճը կաթով խմել, որը հենց կալցիում է պարունակում։ Կամ դա կարող է լինել, օրինակ, սեւ սուրճը մի կտոր պանրով։ Հարմար է նաեւ բուսական կաթը, բայց պետք է առանց շաքարի եւ վիտամիններով, կալցիումով, երկաթով հարստացված ըմպելիք ընտրել»,- պարզաբանեց սննդաբանը։

Կաթի ավելացումով սուրճն ավելի կալորիական է դառնում։ Փորձագետի կարծիքով՝ ամենամեծ վտանգը ներկայացնում են այն ըմպելիքները, որոնք օշարակներ եւ այլ քաղցր հավելումներ են պարունակում։ Դրանք կարող են նպաստել ավելորդ կիլոգրամների ավելացմանը, հայտնում է FAN-ը։


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է