• Latest news

40 տարեկանից հետո որ մթերքերն են օգնում նիհարել

10 հուլիսի, 2022  23:37

Դիետոլոգ եւ սննդաբան Եվգենի Արզամասցեւը պատմել է, թե 40 տարեկանից հետո ինչ մթերքներ պետք է ուտել՝ նիհարելու համար, գրում է Gazeta.ru լրատվականը:

Արզամասցեւի խոսքով՝ 40 տարեկանից հետո օրգանիզմում տեղի են ունենում հորմոնալ փոփոխություններ, որոնք դանդաղեցնում են նյութափոխանակությունը։ Արդյունքում ավելորդ կիլոգրամներն ավելի արագ են հավաքվում, իսկ դրանցից ազատվելը դառնում է ավելի դժվար:

Ֆիզիկական կազմվածքը պահպանելու համար մասնագետը խորհուրդ է տալիս հրաժարվել վատ սովորություններից, զբաղվել սպորտով եւ սկսել ճիշտ սնվել։

Սննդակարգում պետք է ներառել ոչ յուղոտ սպիտակուց պարունակող մթերքներ, ինչպիսին են հավի, հնդկահավի եւ տավարի միսը: Նա պարզաբանել է, որ այդ մթերքներն օրգանիզմում ճարպի չեն վերածվում եւ պարունակում են նյութեր, որոնք արագացնում են նյութափոխանակությունն ու «նպաստում նիհարելուն»։

Բացի այդ, Արզամասցեւը խորհուրդ է տվել բավարար քանակությամբ բջջանյութ օգտագործել, ինչպես նաեւ «կանաչ» մթերքները, որոնք կօգնեն հաղթահարել սովի զգացումը՝ սպանախը, կաղամբը եւ նեխուրը։ Խորհուրդ է տրվում նաեւ ջրիմուռներ ուտել:

Եվ վերջապես, սննդաբանն ասել է, որ քառասունից հետո պետք է հրաժարվել շաքարից եւ սննդակարգում ավելի շատ դանդաղ ածխաջրեր պարունակող ուտեստներ ներառել։ Նման ուտեստները, ըստ նրա, ավելի երկար են մարսվում եւ չեն նպաստում արյան մեջ գլյուկոզայի կտրուկ արտազատմանը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է