• Latest news

D վիտամինով հարուստ սնունդը հղիության ընթացքում երեխային պաշտպանում է ալերգիայից

13 փետրվարի, 2016  13:18

Հղիության ընթացքում D վիտամինով հարուստ սննդամթերքի ընդունումը նվազեցնում է ապագայում երեխայի մոտ ալերգիայի ռիսկը: Այդ մասին տեղեկացնում են Icahn School of Medicine at Mount Sinai-ի գիտնականները:

Նման եզրակացության հանգելու համար Սուպինդա Բունյավանիչն ու իր գործընկերները հետազոտություն են անցկացրել, որին 1248 կին է մասնակցել: Հեղինակները հետեւել են փորձարկման մասնակից կանանց հղիության ընթացքին, ինչպես նաեւ նրանց երեխաների առողջությանը մինչեւ յոթ տարեկանը: 

Դիտարկումը ցույց է տվել, որ այն երեխաների մոտ, որոնց մայրերը հղիության ընթացքում   D վիտամինով հարուստ սնունդ են օգտագործել, խոտի տենդ զարգացել է 20 տոկոսով ավելի հազվադեպ, քան նրանց մոտ, ում մայրերն այլ կերպ են սնվել: Միաժամանակ,  D վիտամին պարունակող կենսահավելումների օգտագործումը ոչ մի կերպ չէր ազդել երեխայի մոտ ալերգիայի ի հայտ գալու հավանականության վրա, արդյունավետ էին այդ վիտամինը պարունակող բնական մթերքները:

Գիտնականների խոսքով, իրենց հետազոտությունը հերթական անգամ հաստատել է, որ ապագա մոր սննդակարգն ազդում է ոչ միայն հենց կնոջ, այլեւ նրա ապագա երեխաների առողջության վրա: 

Գիտնականները հիշեցնում են, որ D վիտամինով հարուստ են այնպիսի մթերքներ, ինչպիսին են ձուն, ձկները, սնկերը եւ հատիկաբույսերը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է