• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր ամռան շոգին պաղպաղակ ուտելը

24 հուլիսի, 2017  22:01

Քյոլնի համալսարանի աշխատակիցները բացատրել են, թե ինչ բացասական գործոններ կարող են ազդել ամռան շոգին պաղպաղակ ուտող մարդկանց առողջության վրա: Գիտնականների խոսքով՝ հետեւանքների մեկը կարող է լինել քաղցկեղային հիվանդությունների զարգացումը:

Բանն այն է, որ պաղպաղակը գրգռում է քիմքը եւ սառեցնող արդյունք ունենում: Արդյունքում ուղեղ տաք արյուր է հասնում: Արյան հոսքի արագ փոփոխությունը կարող է հանգեցնել գլխացավի:

Բացի այդ՝ շնչուղիների կտրուկ սառեցումը կարող է բարենպաստ պայմաններ ստեղծել վիրուսների եւ բակտերիաների համար, ինչը կարող է տարբեր հիվանդությունների հանգեցնել: Նշվում է, որ թույլ իմունիտետի դեպքում ամռան սեզոնին կարող է մեծանալ քաղցկեղային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել