• Latest news

8 մթերք, որոնք չարժե պահել սառնարանում

6 օգոստոսի, 2016  22:00

Որոշ մթերքներ խորհուրդ չի տրվում պահել սառնարանում նույնիսկ ամռանը: Ահա մի քանիսն այդ մթերքներից. 

1. Հաց. Հացը սառնարանում չորանում է եւ սմքում ավելի արագ, քան հացի ամանում: Հացի թարմությունն ավելի երկար պահպանելու համար այն պահեք չոր վայրում: 

2. Սոխ. Պետք չէ սոխը պահել սառնարանի բանջարեղենին հատկացված մասում. Ավելի լավ է` չոր, օդափոխվող տեղ ընտրեք, բավականաչափ մութ, որ սոխը չծլի:  Սառնարանում պահելու դեպքում այլ սննդամթերքներ արագ ներծծում են սոխի կծու հոտը: 

3. Սխտոր. Այն եւս անհրաժեշտ է պահել չոր, օդափոխվող տարածքում, որպեսզի ավելի երկար պահպանվի:  Սառնարանը սխտորին բոլորովին էլ չի օգնում թարմությունը պահել երկար ժամանակի ընթացքում: 

4. Ավոկադո. Ամենից լավ է ավոկադոն պահել բաց, շագանակագույն տոպրակներում, եթե չեք ուզում, որ այդ մրգերը չափից արագ հասունանան: Իսկ եթե անհրաժեշտ է արագացնել գործընթացը, ավոկադոն մրգերով վազայում դրեք բանանների կողքին: 

5. Լոլիկ. Սառնարանում լոլիկը կորցնում է իր սովորական համը: Ավելի լավ է այն պահել սենյակային պայմաններում: 

6. Մեղր. Մեղրն այն սննդամթերքներից մեկն է, որոնք երբեք չեն փչանում, այդ պատճառով կարիք չկա այն սառնարանում պահելու:  Կարելի է մեղրով տարան ընդամենը դնել խոհանոցի դարակին: 

7. Սեխ. Եթե սեխը կտրված չէ, ոչ մի կարիք չկա այն սառնարանում պահելու: Կտրատված սեխերը խելամիտ է տեղավորել սառնարանում` փաթաթելով սննդային տոպրակով: 

8. Սուրճ. Սուրճը խորհուրդ է տրվում պահել պահարանի դարակին, ոչ թե սառնարանում, որովհետեւ այն ներծծում է այլ հոտերը:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է