• Latest news

Ավելի լավ է սունկը պատրաստել միկրոալիքային վառարանում. գիտնականներ

24 մայիսի, 2017  13:06

Լա Ռիոհայի (Իտալիա) Սնկային տեխնոլոգիաների հետազոտական կենտրոնի աշխատակիցները խորհուրդ են տալիս սունկը պատրաստել միկրոալիքային վառարանում կամ գրիլի վրա: Նրանց խոսքով՝ այսպես պատրաստված սունկը պահպանում է վիտամինների եւ հանքանյութերի առավելագույն քանակը:

Հետազոտության ընթացքում հետազոտողները փորձարկել են սնկի պատրաստման գործնականում բոլոր մեթոդները, որոնք հայտնի են խոհարարությանը: Այս ընթացքում նրանք օգտագործել են սպիտակ սունկը, շիիթակեն, ոստրեասնկերը: Փորձերի գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե պատրաստման եղանակներից որն է թույլ տալիս առավելագույն չափով պահպանել սնկերի սննդարար արժեքավորությունը:

Մասնագետները հիշեցրել են, որ սնկերը պարունակում են մարդու առողջության համար շատ արժեքավոր միկրոտարրեր՝ սպիտակուց, ցինկ, սելեն, B խմբի վիտամիններ, նաեւ C, D եւ E վիտամիններ: Սնկերում նաեւ մեծ քանակով բջջանյութ կա, իսկ ահա կալորիաները եւ ճարպերը բավականին քիչ են:

Ջերմային մշակման համար չնախատեսված օգտակար նյութերը չոչնչացնելու համար փորձագետները խորհուրդ են տալիս սնկերը պատրաստել միկրոալիքային վառարանում կամ գրիլի վրա:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է