• Latest news

Ինչպես է չիլի պղպեղը նպաստում նիհարելուն. հետազոտություն

24 մայիսի, 2017  22:35

Գիտնականները պարզաբանել են այն մեխանիզմը, որի շնորհիվ չիլի կարմիր պղպեղի օգտագործումը նպաստում է ճարպակալման դեմ պայքարին: Համապատասխան հետազոտությունը հրապարակվել է mBio ամսագրում: Հետազոտությունը համառոտ ներկայացրել է Միկրոկենսաբանության ամերիկյան միությունը:

Գիտնականները պարզել են, որ չիլի պղպեղի մեջ պարունակվող կապսաիցինը մարդու մարսողական համակարգում հայտնվելիս նվազեցնում է այն բակտերիաների թիվը եւ ակտիվությունը, որոնք բջջաթաղանթի «կտորների» գլխավոր աղբյուրն են եւ բորբոքման առաջացման պատճառը: Դրանից բացի, այս բակտերիաները դադարում են լիպոպոլիսախարիդ արտադրել:

Դրա հետ միաժամանակ կապսաիցինը խթանում է մարսողական համակարգի համար օգտակար միկրոֆլորայի գործունեությունը, որը կարագաթթու է արտադրում, որն ամրացնում է աղիների պատերը:

Մասնագետները նշում են, որ սննդի մեջ չիլի պղպեղի օգտագործումը նվազեցնում է բորբոքման մակարդակը, որը մասամբ առաջանում է յուղոտ սննդակարգի դեպքում: Նրանց խոսքով՝ սա նպաստում է ճարպակալման դեմ արդյունավետ պայքարին:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է