• Latest news

Հնդկեղեգը կարող է օգնե՞լ ճարպակալման դեմ պայքարում

23 հոկտեմբերի, 2018  16:49

Չլուծվող սննդային մանրաթելերը, որոնք արտադրում են հնդկեղեգի ընձյուղները, բարձրացնում են ինսուլինի հանդեպ օրգանիզմի զգայունությունը եւ կարող են օգնել կանխել ճարպակալման զարգացումը: Այսպիսի եզրակացության են եկել Չինաստանի գիտությունների ակադեմիայի գիտնականները:

Նրանք Journal of Functional Foods ամսագրում հրապարակել են հետաքրքիր հետազոտության արդյունքները, որի շրջանակում լաբորատոր կրծողների 2 խմբեր յուղոտ սնունդ են ստացել, սակայն մի խմբի կրծողները կերել են նաեւ հնդկեղեգի ընձյուղներ: Հենց այս խմբի առնետները չեն գիրացել, իսկ ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը նրանց մոտ ավելի բարձր էր, քան այն խմբի կրծողների մոտ, որոնք հնդկեղեգի ընձյուղներ չէին կերել:

Վաղուց է հայտնի առողջության համար սննդային մանրաթելերի օգուտի մասին. դրանց գործածումն անհրաժեշտ է աղեստամոքսային տրակտի նորմալ աշխատանքի համար: Կարծիք կա նաեւ, որ դրանք նվազեցնում են կոլորեկտալ քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը:

Սննդային մանրաթելերով հարուստ են ընձյուղները, հատիկավոր բույսերը, բանջարեղենը, մրգերը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է