• Latest news

Ինչպիսի՞ մթերքները չի կարելի տաքացնել

9 դեկտեմբերի, 2019  16:21

Որոշ մթերքներ չի կարելի կրկնակի ջերմամշակման ենթարկել, պնդում են մասնագետները: Այսպիսի մթերքներին դասվում են առաջին հերթին ձուն, սունկը եւ միսը:

Մասնագտեների խոսքով՝ ձվածեղը եւ այլ ճաշատեսակները, որոնց բաղադրության մեջ ձու կա, չի կարելի տաքացնել, քանի որ տաքացնելիս ձուն զրկվում է առողջության համար օգտակար հատկություններից, ավելին՝ դրանց մեջ սկսում են առաջանալ քաղցկեղածիններ եւ տոքսիններ, որոնք կարող են առաջացնել բջիջների դեֆորմացիա, ինչն ապագայում կարող է մեծացնել քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը:

Փորձագետները խորհուրդ են տալիս չտաքացնել նաեւ միսը. նրանց խոսքով՝ կրկնակի ջերմամշակումը քայքայում է ամենաարժեքավորը, որ կա մթերքի մեջ՝ մսի հեշտ յուրացվող սպիտակուցները: Նույն պատճառով պետք չէ տաքացնել նաեւ եփած սառը բազուկը. տաքացնելու դեպքում այն իր վիտամիններն ամբողջությամբ կորցնում է:

Ինչ վերաբերում է սնկերին, ապա մասնագետները նշում են, որ պատրաստված սունկը տաքացնելուց հետո կարող է մարսողության խնդիրներ առաջացնել:

Դրանից բացի, խորհուրդ չի տրվում տաքացնել կարտոֆիլով ճաշատեսակները: Հերթական ջերմամշակումը ոչ միայն այս մթերքը զրկում է փաստացի օգուտից, այլեւ վտանգավոր է դարձնում՝ դրա մեջ նյութեր են առաջանում, որոնք կարող են վատթարացնել ինքնազգացողությունը, առաջացնել սննդային թունավորման ախտանշաններ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում

loading...

  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ