• Latest news

Ո՞ր համեմունքներն են նվազեցնում քաղցկեղի զարգացման վտանգը

28 հոկտեմբերի, 2021  20:17

Սննդաբան Տատյանա Դիկը կոչ է անում սննդակարգում ներառել դարչին, քրքում, ուրց, եղեսպակ եւ օրեգանո, քանի որ այս համեմունքների օգտագործումը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը:

Ինչպես նշում է «ՌԻԱ Նովոստին», այս համեմունքները, ըստ մասնագետի, հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք ունեն հակաքաղցկեղային ազդեցություն եւ պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ։

Դարչինը նաեւ հայտնի է նրանով, որ իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը, իսկ քրքումը բարելավում է ուղեղի գործառույթները եւ նպաստում է նիհարելուն:

Ուրցը, ըստ մասնագետի, օգտակար է նաեւ մրսածության դեպքում, եղեսպակը օգնում է մարսողության խանգարմանը, իսկ օրեգանոն լավ է ազդում աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել