Սննդաբան Տատյանա Դիկը կոչ է անում սննդակարգում ներառել դարչին, քրքում, ուրց, եղեսպակ եւ օրեգանո, քանի որ այս համեմունքների օգտագործումը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը:
Ինչպես նշում է «ՌԻԱ Նովոստին», այս համեմունքները, ըստ մասնագետի, հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք ունեն հակաքաղցկեղային ազդեցություն եւ պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ։
Դարչինը նաեւ հայտնի է նրանով, որ իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը, իսկ քրքումը բարելավում է ուղեղի գործառույթները եւ նպաստում է նիհարելուն:
Ուրցը, ըստ մասնագետի, օգտակար է նաեւ մրսածության դեպքում, եղեսպակը օգնում է մարսողության խանգարմանը, իսկ օրեգանոն լավ է ազդում աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա։
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր