• Latest news

Հայտնի է նիհարելու գլխավոր գործոնը

1 դեկտեմբերի, 2015  23:25

Ամերիկացի հոգեբաններն ասել են, թե որն է հիմնական գործոնը, որը դեպքերի մեծամասնության պարագայում մարդկանց ստիպում է նիհարել կամ էլ մարմնի ֆիզիոլոգիապես ընդունելի զանգված պահպանել: 

Նրանց կարծիքով, սննդին հուզական կապվածությունը, երբ սնունդն ընկալվում է որպես ընտանեկան եւ մշակութային ավանդույթի մի մաս, ոչ թե սթրեսային իրավիճակներից հետո պարգեւատրման համակարգի տարր, դեպքերի   90 տոկոսում օգնում է խուսափել չափից շատ ուտելուց: 

Հոգեբանները խորհուրդ են տալիս անձնական օրացույց պահել, որտեղ կարձանագրվեր ընդունվող սննդի քանակը եւ որակը, ինչպես նաեւ դրան համապատասխանող տրամադրությունը: Մասնագետները նաեւ խորհուրդ են տալիս դրական հույզեր առաջացնող սննդամթերքը տարանջատել սննդի այն տեսակներից, որոնք կապված են շատակերության հետ: Երկրորդի դեպքում գիտնականները խորհուրդ են տալիս փորձել հասկանալ այն հոգեբանական պատճառները, որոնք մարդուն մղում են նման սննդամթերք օգտագործել: 

Հետազոտությունը ցույց  է տալիս, որ քաշ կորցնելու եւ երկարաժամկետ հեռանկարում այն կարգավորելու համար բավական է համարժեք գնահատել շատակերության պատճառները, մինչ խիստ սննդակարգերը եւ ֆիզիկական բարձր ակտիվությունը կարող են սոսկ հավելյալ խթանել այս գործընթացը:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է