• Latest news

Գիտնականները հերքել են սերուցքային կարագի վնասի մասին տեսակետը

30 հունիսի, 2016  11:49

Ամերիկյան մասնագետները հերքել են տարածված տեսակետը սերուցքային կարագի վնասի մասին:

Ըստ PLOS ONE ամսագրում հրապարակված հոդվածի, սերուցքային կարագի գործածումը կապակցված չէ ընդհանուր մահացության աճի, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման հետ, նաեւ օգնում է նվազեցնել երկրորդ տեսակի շաքարախտի առաջացման հավանականությունը: Դիետելոգների եզրակացությունը արդարացի է այն դեպքում եթե մարդը օրական 0.3-3.2 չափաբաժին սերուցքային կարագ է օգտագործում, որը կազմում է 14 գրամ (մոտավորապես մեկ ճաշի գդալ):

Գիտնականների կարծիքով, սերուցքային կարագի նկատմամբ բացասական վերաբերմունքը, որը ձեւավորվել է հասարակությունում, կապակցված է նրա հետ, որ այդ մթերքը օգտագործվոմ է հասարակ ածխաջրածիններով հարուստ սննդի հետ ( մասնավորապես հացաբուլկեղենի հետ): Միաժամանակ դիոտոլոգները նշել են, որ բուսական յուղերը ( ձիթապտղի, վուշի ու սոյայի յուղերը) այդուհանդերձ նախընտրելի են կենդանականից:

Իրենց հետազոտության մեջ հեղինակները ինը դիետոլոգիական աշխատությունների մետաանալիզ են արել, որոնց մասնակցել է ավելի քան 630 հազար մարդ՝ 15 երկրներից:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել