• Latest news

Սննդակարգում կիվիի ամենօրյա օգտագործման 4 զարմանալի առավելություն

4 մայիսի, 2022  10:48

Բացի այն, որ կիվին քաղցր, ցածր կալորիականությամբ միրգ է, այն կարող է օգտակար լինել օրգանիզմի առողջությանը բազմաթիվ առումներով:

Eat This Not That պարբերականը պատմել է ամեն օր կիվի ուտելու չորս զարմանալի հետեւանքի մասին։

Նախ, կիվին խոլինի, լյուտեինի եւ զեաքսանտինի հարուստ աղբյուր է՝ հակաօքսիդանտներ, որոնք հայտնի են նրանով, որ պաշտպանում են օրգանիզմն ազատ ռադիկալներից: Հակաօքսիդանտները կարեւոր դեր են խաղում ձեր օրգանիզմում ազատ ռադիկալների դեմ պայքարում, որոնք առաջանում են օքսիդատիվ սթրեսից եւ մեծացնում են քրոնիկական հիվանդությունների ռիսկը:

Երկրորդ, կիվին պարունակում է հակաօքսիդանտ վիտամին C-ի ամենօրյա արժեքի ավելի քան 200 տոկոսը, ինչը այն իդեալական է դարձնում իմունային առողջության պահպանման համար:

Կիվին ամենօրյա սննդակարգում ներառելու երրորդ պատճառն բջջանյութի բարձր պարունակությունն է, որը կարեւոր է ոչ միայն մարսողական համակարգի առողջության, այլեւ լյարդի պաշտպանության, արյան շաքարի եւ արյան ճնշման իջեցման եւ քաշի վերահսկման համար:

Եվ չորրորդ, կիվին հայտնի է նաեւ ֆոլաթթվի բարձր պարունակությամբ: Ֆոլաթթուն ​​B վիտամինն է՝ կարեւոր սնուցիչ, որը մասնակցում է սպիտակուցային նյութափոխանակությանը եւ կարմիր արյան բջիջների արտադրությաննաճի ընթացքում, ինչը հատկապես կարեւոր է հղիների համար (նրանց սովորականից ավելի շատ ֆոլաթթու է անհրաժեշտ՝ 600 մկգ): Մեկ կիվիի մեջ 17 միկրոգրամ ֆոլաթթու կա, ուստի կտրեք ձեզ համար մի քանի հատ՝ օրական նորմին մոտենալու համար:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է