• Latest news

Ջոն Հոպկինսի համալսարանականներ. ցանկանում եք խուսափե՞լ գլխացավից՝ քիչ աղ կերեք

13 դեկտեմբերի, 2014  20:36

Հետազոտությամբ պարզվել է, որ աղի սպառման ծավալների կրճատումը գլխացավի առաջացման հավանականությունը երրորդ մասով նվազեցնելու միտում ունի, հաղորդում է NewsMax Health-ը:

Մասնավորապես, ինչպես Ջոն Հոպկինսի համալսարանականներն են պնդում, օրական երեք գրամ՝ թեյի կես գդալ աղ ընդունող մարդկանց մոտ նշանակալիորեն ավելի քիչ են գլխացավեր ի հայտ գալիս:

Երեւույթի պատճառն այն է, որ աղի չարաշահումից հրաժարմամբ կարելի է արյան եւ զարկերակային ճնշման նվազեցման հասնել, մեկնաբանում են փորձագետները: Թեեւ նույնիսկ արյան նորմալ ճնշում ունեցող՝ աղի մեծ ծավալներով սպառումից հրաժարված մարդկանց մոտ կարելի է գլխացավերի անկում նկատել:

Հետազոտությունը շուրջ 400 կամավորների շրջանում է իրականացվել: Վերջիններիս, պատահականության սկզբունքով, մրգերով, բանջարեղենով եւ ճարպերի ցածր բաղադրությամբ կաթնամթերքով հարուստ կամ տիպիկ արեւմտյան սննդակարգ է նշանակվել:

Արդյունքների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ աղի սպառման օրական ծավալները 9 գրամից 3-ի հասցրած մասնակիցների մոտ գլխացավի առաջացման հաճախականության՝ 31 տոկոսի չափով կրճատում է նկատվում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է