• Latest news

Բժիշկները հայտնաբերել են սրտի համար լավագույն մթերքը

28 նոյեմբերի, 2015  20:22

Մեր ափսեներում, հատկապես վերամշակված սննդին մի քանի գրամ չոր ջրիմուռ ավելացնելը կարող է թեթեւացնել սիրտ-անոթային համակարգի ծանրաբեռնվածությունը: Այդ մասին ասվում է  Phycologia ամսագրի նոր հրապարակման մեջ, որում ներկայացված է Հարավային Դանիայի գիտնականների աշխատանքի արդյունքը: Վերջիններս պարզել են, որ անոթների եւ սրտի հիվանդությունների կանխարգելման գործում ջրիմուռները ծայրաստիճան արդյունավետ են: 

Դանիացի գիտնականները մասնավորապես այն եզրահանգմանն են եկել, որ սրտի համար պաշտպանական էֆեկտն ապահովվում է ամեն օր սոսկ  5–10 գրամ չոր ջրիմուռի օգտագործմամբ:  Մասնագետները հատուկ ուշադրություն են հրավիրում  վերամշակված սննդին, ինչպես օրինակ` սառեցված պիցցային, հոթ-դոգներին եւ  ամեն տեսակ թխվածքներին   ջրիմուռներ ավելացնելու կարեւորության վրա:  Դա կօգնի նվազեցնել սիրտ-անոթային հիվանդությունների ռիսկը, համոզված են հետազոտության հեղինակները:    

«Պիցցայի խմորում ալյուրի ընդամենը 5 տոկոսը ջրիմուռներով փոխարինելը խմորին չի խանգարի բարձրանալ», - ասել են գիտնականները:

Բժիշկները  խորհուրդ են տվել մսային կերակուրներին եւս ջրիմուռներ ավելացնել: Մասնագետների խոսքով, դա հնարավորություն կտա մեծացնել սննդում ցանցենու եւ հակաօքսիդանտների մակարդակը, ինչը կնպաստի խոլեստերինի ավելի լավ կարգավորմանը եւ աթերոսկլերոզից ավելի հուսալի պաշտպանությանը:  

Ջրիմուռները քիչ կալորիաներ են պարունակում, հարուստ են անփոխարինելի ամինաթթուներով, սննդային նրբաթելերով, միներալներով եւ վիտամիններով, ինչպես նաեւ կիսաչհագեցած ճարպային թթուներով:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է