• Latest news

4 միրգ, որոնք օգնում են նվազեցնել թթվայնության մակարդակը ստամոքսում

11 հոկտեմբերի, 2017  10:43

Ստամոքսում թթվայնությունը կարող է բարձրանալ տարբեր պատճառներով, եւ որոշ դեպքերում միայն բժիշկը կարող է օգնել լուծել այս խնդիրը։ Սակայն կան մթերքներ, որոնք օգնում են նվազեցնել թթվայնության մակարդակը։

Մշկի սեխ

Մշկի սեխը նվազեցնում է ստամոքսում pH–ի մակարդակը եւ կանխում է լորձաթաղանթի վնասումը՝ դրանով կանխելով թթվի կրկնակի արտազատումը։ Ցավոք, ցրտերն ընկնելու հետ Հայաստանում նման սեխ գնելը դժվարանում է։

Բանան

Բանանը հարուստ է կալիումով, որը ոչ միայն պաշտպանում է ստամոքսաթաղանթը թթվայնության բարձր մակարդակից, այլ նաեւ նպաստում է դրա վերականգնմանն այն տեղերում, որտեղ այն վնասվել է։ Բանան մեր սուպերմարկետներում կարելի է գտնել տարին 12 ամիս, եւ եթե Դուք տանջվում եք բարձր թթվայնությունից, այն ներառեք Ձեր սննդակարգում։

Տանձ

Տանձում pH ցուցանիշները կազմում են 3.5–ից 4.6, ինչն այս մրգի համար թթվայնության ցածր մակարդակ է ապահովում։ Բացի այդ, տանձը հարուստ է մանրաթելով եւ ունի պեկտիններ, որոնք բարելավում են նյութափոխանակություն ու կանխում թթվային արտանետումները ստամոքսում։ Տանձն օգնում է նվազեցնել ստամոքսում ընդհանուր թթվայնությունը։

Խնձոր

Հիմնական սնունդն ընդունելուց հետո խնձոր ուտելը հիանալի միջոց է բարձր թթվայնություն իջեցնելու համար։ Գիտնականները ենթադրում են, որ խնձորը չեզոքացնում է թթվայնությունը հիմնային միջավայր ստեղծելու հաշվին։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է