4 միրգ, որոնք օգնում են նվազեցնել թթվայնության մակարդակը ստամոքսում

11 հոկտեմբերի, 2017  10:43

Ստամոքսում թթվայնությունը կարող է բարձրանալ տարբեր պատճառներով, եւ որոշ դեպքերում միայն բժիշկը կարող է օգնել լուծել այս խնդիրը։ Սակայն կան մթերքներ, որոնք օգնում են նվազեցնել թթվայնության մակարդակը։

Մշկի սեխ

Մշկի սեխը նվազեցնում է ստամոքսում pH–ի մակարդակը եւ կանխում է լորձաթաղանթի վնասումը՝ դրանով կանխելով թթվի կրկնակի արտազատումը։ Ցավոք, ցրտերն ընկնելու հետ Հայաստանում նման սեխ գնելը դժվարանում է։

Բանան

Բանանը հարուստ է կալիումով, որը ոչ միայն պաշտպանում է ստամոքսաթաղանթը թթվայնության բարձր մակարդակից, այլ նաեւ նպաստում է դրա վերականգնմանն այն տեղերում, որտեղ այն վնասվել է։ Բանան մեր սուպերմարկետներում կարելի է գտնել տարին 12 ամիս, եւ եթե Դուք տանջվում եք բարձր թթվայնությունից, այն ներառեք Ձեր սննդակարգում։

Տանձ

Տանձում pH ցուցանիշները կազմում են 3.5–ից 4.6, ինչն այս մրգի համար թթվայնության ցածր մակարդակ է ապահովում։ Բացի այդ, տանձը հարուստ է մանրաթելով եւ ունի պեկտիններ, որոնք բարելավում են նյութափոխանակություն ու կանխում թթվային արտանետումները ստամոքսում։ Տանձն օգնում է նվազեցնել ստամոքսում ընդհանուր թթվայնությունը։

Խնձոր

Հիմնական սնունդն ընդունելուց հետո խնձոր ուտելը հիանալի միջոց է բարձր թթվայնություն իջեցնելու համար։ Գիտնականները ենթադրում են, որ խնձորը չեզոքացնում է թթվայնությունը հիմնային միջավայր ստեղծելու հաշվին։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում

loading...
 

  • Այս թեմայով
  • Տեսանյութեր
 
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ձեր երեխաներին օրացույցով բոլոր պատվաստումներն անո՞ւմ եք
Այո
Ոչ
Ընտրովի