Պաշտպանո՞ւմ է արդյոք ձկան յուղը երկրորդ տիպի դիաբետից

9 հունիսի, 2019  12:15

Ամերիկացի մասնագետները հանգել են եզրակացության, որ մեծ քանակությամբ ձկան յուղ օգտագործելը չի պաշտպանում երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացումից: Այդ մասին հետազոտությունը հրապարակվել է New England Journal of Medicine պարբերականում:

ԱՄՆ-ի Առողջության ազգային ինստիտուտից փորձագետների թիմը Մարլին Սթեյթենի գլխավորությամբ անցկացրել է շուրջ 2.5 հազար մարդու մասնակցությամբ հետազոտություն, որոնց մոտ նկատվում էր նախադիաբետային վիճակ: Մասնակիցներին տալիս էին ձկան յուղի սինթետիկ անալոգը մեծ չափաքանակով, որը գերազանցում էր նորման գրեթե ութ անգամ:

Փորձարկվող մարդկանց առողջական վիճակի եռամյա դիտարկումների արդյունքում գիտնականները պարզել են, որ վիտամին D-ի ընդունումն ազդել է դիաբետի զարգացման հաճախականության վրա: Համեմատելով ստացված արդյունքները ստուգիչ խմբի տվյալների հետ, որի մասնակիցները չէին ընդունել ձկան յուղ, փորձագետները հայտնաբերել են երկու խմբերում դիաբետի հիվանդության առաջացումը միանման մակարդակում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում

loading...

  • Տեսանյութեր
 
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Դուք որքա՞ն փող եք պատրաստ ամեն ամիս նվիրաբերել անպտուղ զույգերին օգնելու համար:
2500 դրամ
5000 դրամ
10 000 դրամից ավելի
Ոչ մի