• Latest news

Ինչ մթերքներ պետք է օգտագործեն 40-ից բարձր տարիքի կանայք

9 մայիսի, 2021  11:44

Քառասուն տարեկան հասակում մարդու օրգանիզմում որոշ ֆիզիոլոգիական գործընթացներ սկսում են փոխվել, ինչը կարող է հանգեցնել քաշի անսպասելի փոփոխության: Այդ է պատճառը, որ 40-ից հետո շատ կարեւոր է վերանայել սննդակարգը եւ այն հնարավորինս գրագետ կազմել, կարծում է սննդաբան Ելենա Կալենը (Ռուսաստան):

Նրա խոսքով՝ քառասունից բարձր տարիքի մարդկանց խորհուրդ չի տրվում խիստ դիետա պահպանել՝ դանդաղող նյութափոխանակության եւ հորմոնալ ֆոնի փոփոխության պատճառով: Ցանկալի է սննդակարգում ավելացնել թարմ բանջարեղեն եւ ձուկ, շատ ջուր խմել:

Բացի այդ, հարկ է հիշել, որ կանանց օրգանիզմում տարիների ընթացքում էստրոգենի պարունակությունը նվազում է: Այն լրացնելու համար ավելի լավ է խնձոր, ծիրան, նուռ, ձուկ, ծովամթերք եւ թռչնամիս, լոբի եւ ոլոռ, նեխուր, սպանախ եւ սմբուկ օգտագործել:

Հորմոնալ ֆոնը պահպանելու համար փորձագետը նաեւ խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ձավարեղեն (վարսակ, տարեկան, գորշ բրինձ, գարի եւ թեփ) ներառել։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է