• Latest news

Ինչի՞ հետ չի կարելի ըմպել սուրճը

22 մայիսի, 2022  17:35

Սուրճի օգտակարությունն ապացուցվել է գիտնականների կողմից. այն խթանում է աղեստամոքսային տրակտի գալարակծկանքը (պերիստալտիկա), համարվում  է լավ հակաօքսիդանտ, լեղամուղ միջոց, սակայն միայն չափավոր օգտագործան դեպքում (օրական 1-2 բաժակ):

Սակայն սուրճը պետք չէ օգտագործել միաժամանակ մի քանի այլ մթերքների եւ հեղուկների հետ, գրում է Доктор Питер պարբերականը:

Ուրեմն, ինչպե՞ս է պետք է ճիշտ ըմպել սուրճը՝ օգուտ ստանալու համար եւ ոչ թե վնաս: Ո՞ր մթեքրների հետ այն խորհուրդ չի տրվում համադրել:

«Կոֆեինը գործնականում թույլ չի տալիս կալցիումի յուրացումն օրգանիզմի կողմից: Մենք բոլոր գիտենք, որ կաթը կալիցիումով ամենահարուստ մթերքը չէ, սակայն անգամ այդ մթերքը չարաշահել պետք չէ»,- ասել է բժիշկ-սննդաբան Սվետլանա Պերեսը:

Եթե ցանկանում եք օգուտ ստանալ կաթնամթերքներից, փորձեք դրանք չհամադրել սուրճի հետ սննդի ընդունման ժամանակ: Դա վերաբերում է նաեւ կաթնաշոռին եւ յոգուրտին:  
 
Մասնագետն ընդգծել է նաեւ, որ կոֆեինը քողարկում է ալկոհոլային թունավորումը՝ սթափեցնող ազդեցություն ունենալով օրգանիզմի վրա, սակայն սուրճի օգտագործումը ալկոհոլից հետո ծանրաբեռնում է լյարդը:

Կոֆեինը խոչընդոտում է նաեւ երկաթի յուրացմանը, որը բավականին մեծ քանակությամ կա մսամթերքներում: Ճիշտ պատրաստված մսային ուտեստները ոչ մի օգուտ չեն տա, եթե դրանցից անմիջապես հետո սուրճ խմեք:


 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է