Սննդաբան, բժիշկ Մարգարիտա Կորոլեւան «Մոսկվա 24»-ի հետ զրույցում խորհուրդ է տվել արձակուրդին ավելորդ ճարպից ազատվելու համար ուտել ձավարեղեն, բանջարեղեն, մրգեր, թռչնամիս, ձուկ, խմել բավականաչափ ջուր։
Միաժամանակ, ըստ մասնագետի, պետք է հրաժարվել քաղցր, աղի, յուղոտ եւ տապակած մթերքներից։ Կարող եք կազմել այն ապրանքների ցանկը, որոնք պետք է լինեն տանը, իսկ ավելորդ իրերը հանեք սառնարանից։
Նախաճաշին կարելի է ձավարեղեն ուտել հատապտուղների, մրգի, ընկույզի եւ սերմերի ավելացմամբ։ Բացի այդ, բանջարեղենը պետք է ներառվի սննդակարգում։
Ուտելիքների միջեւ կարեւոր է բավականաչափ հեղուկ խմել: Սա անհրաժեշտ է մարմնից ամեն ավելորդ ամեն ինչ հեռացնելու համար։ Մասնագետը խորհուրդ է տալիս օրական խմել առնվազն 2,5 լիտր գազավորված ջուր։
Որպես առողջ նախուտեստ՝ սննդաբանը խորհուրդ է տալիս չբոված ընկույզ եւ երկու-երեք սալորաչիր ուտել:
Ժամը 19:00-ից հետո խորհուրդ է տրվում չսնվել, քանի որ երեկոյան նյութափոխանակությունը դանդաղում է։ Ուստի այն մարդը, որը ցանկանում է ոչ միայն արդյունք ստանալ ծովափնյա սեզոնի համար, այլեւ պահպանել այն, պետք է ամբողջությամբ վերակառուցի դիետան այնպես, որ երեկոյան ոչինչ չարաշահի։ Ինչպես նաեւ պետք է հիշել ֆիզիկական ակտիվության մասին։
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր