• Latest news

Հատապտուղները եւ կանաչ թեյը օգտակար են ուղեղի համար

10 փետրվարի, 2014  22:44

Հապալասի եւ կանաչ թեյի մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությամբ սննդարար նյութերի բանաձեւը թույլ է տալիս ավելացնել այն արագությունը, որով ծեր մարդկանց ուղեղը վերամշակում է տեղեկատվությունը, ասվում է հարավային Կարոլինայի (ՀԿՀ)  համալսարանի հետազոտությունում:

Հետազոտությունը, որում ուսումնասիրվել են ՀԿՀ-ի աշխատակիցների կողմից մշակած  հակաօքսիդանտներով հարուստ NT-020  սննդային հավելումի  ազդեցությունները, ցույց է տվել, որ նման մթերքների  բնական բաղադրիչները, այդ թվում վիտամին D3-ը եւ ամինաթթուները (կարնոզին), կարող են բարենպաստ կերպով ազդել  ծեր մարդկանց ուղեղի գործունեության վրա եւ նվազեցնել կամ կանխարգելել հիշողության կորուստը եւ թուլամտության ու Ալցհեյմերի հիվանդության հետ կապված այլ մտավոր արատները, տեղեկացնում է Newsmax Health-ը։

Սննդային հավելումի արդյունավետությունը գնահատելու համար՝  ՀԿՀ գիտնականները  երկու ամսիների ընթացքում հետազոտել են 65-85 տարեկան 105 առողջ մարդու: Արդյունքները ցույց են տվել, NT-020 ընդունող  52 կամավոր տեղեկատվության ճանաչողական վերամշակման արագության զգալի լավացումներ են զգացել, իսկ պլացեբո ստացած մնացած 53 կամավորները նման լավացում չեն նշել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Կարդացեք նաև
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է