Հապալասի եւ կանաչ թեյի մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությամբ սննդարար նյութերի բանաձեւը թույլ է տալիս ավելացնել այն արագությունը, որով ծեր մարդկանց ուղեղը վերամշակում է տեղեկատվությունը, ասվում է հարավային Կարոլինայի (ՀԿՀ) համալսարանի հետազոտությունում:
Հետազոտությունը, որում ուսումնասիրվել են ՀԿՀ-ի աշխատակիցների կողմից մշակած հակաօքսիդանտներով հարուստ NT-020 սննդային հավելումի ազդեցությունները, ցույց է տվել, որ նման մթերքների բնական բաղադրիչները, այդ թվում վիտամին D3-ը եւ ամինաթթուները (կարնոզին), կարող են բարենպաստ կերպով ազդել ծեր մարդկանց ուղեղի գործունեության վրա եւ նվազեցնել կամ կանխարգելել հիշողության կորուստը եւ թուլամտության ու Ալցհեյմերի հիվանդության հետ կապված այլ մտավոր արատները, տեղեկացնում է Newsmax Health-ը։
Սննդային հավելումի արդյունավետությունը գնահատելու համար՝ ՀԿՀ գիտնականները երկու ամսիների ընթացքում հետազոտել են 65-85 տարեկան 105 առողջ մարդու: Արդյունքները ցույց են տվել, NT-020 ընդունող 52 կամավոր տեղեկատվության ճանաչողական վերամշակման արագության զգալի լավացումներ են զգացել, իսկ պլացեբո ստացած մնացած 53 կամավորները նման լավացում չեն նշել:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր