• Latest news

Հայտնի է, թե որն է սննդի եւ ալկոհոլի ամենավտանգավոր համադրությունը

7 սեպտեմբերի, 2022  10:23

Ալկոհոլի հետ չարժե յուղոտ եւ աղի սնունդ օգտագործել, քանի որ այդ համադրությունը վատ է անդրադառնում օրգանիզմի վիճակի վրա, «Իզվեստիա» թերթին ասել է թերապեւտ եւ սննդաբան Ելենա Տիխոմիրովան։

«Եթե խոսքն ալկոհոլային խմիչքների եւ սննդի ամենասարսափելի համադրությունների մասին, ես կներառեի գազավորված ալկոհոլային ըմպելիքները (շամպայն, գարեջուր)՝ շատ յուղոտ, ածխաջրածնային եւ աղի մթերքների հետ»,- պարզաբանել է փորձագետը։

Նրա խոսքով՝ մեծ քանակությամբ ճարպերի, սպիտակուցների եւ ածխաջրերի ընդունումը կարող է բարձրացնել աղիքային ճնշումը, ինչը կարող է սուր պանկրեատիտ առաջացնել։ Տիխոմիրովան պարզաբանել է, որ այդ կերպ ֆերմենտները ներկա կլինեն ոչ թե աղիքի լուսաճեղքում, այլ ենթաստամոքսային գեղձի ներսում, ինչը հետագայում կարող է մահվան հանգեցնել։

Բացի այդ, ինչպես նշել է սննդաբանը, մեծ քանակությամբ յուղոտ մթերքների եւ ալկոհոլի օգտագործումը կարող է նաև ծանր խումհարի պատճառ դառնալ։ Նա ընդգծել է, որ ալկոհոլը ծանրաբեռնում է ավշային համակարգը՝ խտացնելով արյունը, ինչը մեծացնում է թրոմբոզի վտանգը, փոխանցում է «Մոսկվա 24»-ը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է