NEWS.am Medicine-ի խմբագրությունը խորհուրդ է տալիս կիրակի օրը համտեսել իտալական պաստայից պատրաստված համեղ ճաշատեսակներ: Ներկայացնում ենք օգտակար եւ հեշտ պատրաստվող ճաշատեսակների երեք բաղադրատոմս.
1. Պաստա՝ լոլիկով եւ խոզապուխտով
Անհրաժեշտ մթերքները.
• Ցանկացած տեսակի պաստա՝ երկար կամ կարճ, բայց ոչ մանր
• 1 խոշոր կամ 2-3 միջին չափի լոլիկ
• Խոզապուխտ
• 2-3 պճեղ սխտոր
• Աղացած կարմիր պղպեղ (կծու)
• Յուղոտ սերուցք
• Ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման եղանակը.
Քայլ 1. Պաստան եփում ենք այնպես, ինչպես գրված է տուփին: Քամում ենք ջուրը եւ առայժմ մի կողմ դնում:
Քայլ 2. Խոզապուխտը կտրատում եւ տապակում ենք ձիթապտղի ձեթում: Հետո թավայից հանում եւ լցնում ենք թղթին՝ ավելորդ յուղը հանելու համար:
Քայլ 3. Լոլիկը կտրատում եւ մի քանի րոպե տապակում ենք նույն թավայում: Ավելացնում ենք մանրացրած սխտորը եւ կծու կարմիր պղպեղը՝ ըստ ճաշակի: Տապակում ենք եւս մի քանի րոպե:
Քայլ 4. Տապակած լոլիկին ավելացնում ենք խոզապուխտը եւ սերուցքը՝ ըստ ճաշակի, խառնում ենք եւ որոշ ժամանակ թողնում:
Ափսեի մեջ լցնում ենք պաստան, վրան՝ ստացված սոուսը: Այս ճաշատեակը շատ համեղ ու օգտակար է:
2. Սպագետի՝ սխտորով եւ ձիթապտղի ձեթով
Անհրաժեշտ մթերքները.
• Սպագետի – 500գ
• 8 պճեղ սխտոր
• Չիլի պղպեղ – 2 հատ
• Սեւ պղպեղ (աղացած)
• Մաղադանոս- 50գ
• 0.5 կիտրոն
• Ձիթապտղի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
• Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը.
Քայլ 1. Ձիթապտղի ձեթում տապակում ենք սխտորն ու օղակաձեւ կտրատած չիլի պղպեղը, նաեւ ավելացնում ենք մանր կտրատած մաղադանոսը:
Քայլ 2. Սպագետին եփում ենք, հանում ջրից եւ լցնում տապակած սխտորով, պղպեղով եւ մաղադանոսով թավայի մեջ:
Քայլ 3. Ստացված խառնուրդը եփում ենք մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով: Ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը եւ քերած պտղամիսը, աղ եւ սեւ պղպեղ:
Բավական դիետիկ ուտեստ է ստացվում:
2. Պաստա՝ բրոկոլիով եւ պանրային սոուսով
Անհրաժեշտ մթերքները.
• Մանր մակարոն (օրինակ խխունջ)
• Բրոկոլի– 1 փունջ
• Սոխ – 1 հատ
• Սխտոր– 2-3 պճեղ
• Պանիր (ցանկալի է՝ պինդ)
• Սերուցք (20%) – 150մլ
• բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի
• Աղացած կարմիր պղպեղ (կծու)
• Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը.
Քայլ 1. Մակարոնը եփում ենք տուփի վրա գրված եղանակով:
Քայլ 2. Բրոկոլին եփում ենք եռացող աղաջրում:
Քայլ 3. Սոխը կտրատում ենք եւ տապակում բուսական յուղում՝ մինչեւ ոսկեգույն երանգ ստանալը: Հավելում ենք մանրացրած սխտորը, սերուցքը եւ եռացնում:
Քայլ 4. Մանր քերիչով անցկացրած պանիրը հավելում ենք սերուցքին՝ անընդհատ խառնելով: Սոուսը մատուցում ենք եփած մակարոնի եւ բրոկոլիի հետ:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր