• Latest news

Ճապոնիայում փայտից լապշա են ստեղծել

21 նոյեմբերի, 2015  13:08

Ճապոնական Omikenshi տեքստիլ ընկերությունը հազվագյուտ դիետիկ մթերք է ստեղծել ծառի հիմքով: Նա կոննյակու բույսի հետ ծառերի կեղեւ է խառնել, որպեսզի ստեղծի լապշա, որը չի պարունակում ոչ ճարպ, ոչ էլ գլյուտեն:

Ծառերի կեղեւը կոնյակու բույսի հետ խառնելու արդյունքում ստեղծվում է մանրաթելով հարստացված ալյուր, որից էլ պատրաստվում է լապշան: Կոնյակուն, որը հայտնի է նաեւ որպես սատանայական լեզու անունով, ճապոնական բույս է, որն օգտագործում են լապշայի մեկ այլ տեսակի բաղադրության մեջ:

Դիետիկ լապշայի նոր տարատեսակը չի պարունակում ճարպ ու գլյուտեն, իսկ կալորիաների քանակը դրանում քիչ է՝ այդ լապշայի 450 գրամը ընդամենը 27 կալորիա ունի՝ հացահատիկային լապշայի 1538 կալորիաների համեմատ: Omikenshi ընկերության արտադրատեսակները հիմնականում նախատեսված են Ճապոնիայի առողջարար սննդամթերքի շուկայում, որը 2013 թ. 1.2 տրիլիոն իեն էր գնահատվում: Երկու տասնամյակի ընթացքում այն ավելի քան երկուսուկես անգամ ավելացել է:

Դիետիկ սննդի պահանջարկը մշտապես աճում է ու եկամտաբերության տեսակետից խոստումնալից է թվում, դրա համար էլ ճապոնական ընկերությունը որոշել է արտադրել այս նոր մթերքը: Նշենք, որ կոնյակուի գործածումով պատրաստված լապշայի մյուս տարատեսակները այդքան էլ մեծ պահանջարկ չեն վայելում սպառողների շրջանում: Սակայն լապշայի փայտյա տարատեսակին հիմա ավելի շատ համ ու տեքստուրա են հավելել, ինչի շնորհիվ, ըստ արտադրողների, այն շահեկանորեն կտարբերվի մյուս տարատեսակներից:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել