• Latest news

Նույն սննդակարգերը տարբեր կերպ են ազդում մարդկանց վրա

21 նոյեմբերի, 2015  19:59

Սննդակարգը, որը համապատասխանում է մի մարդու, կարող է օգուտ չտալ մեկ ուրիշին: Իսրայելցի դիետոլոգները պարզել են, թե որն է դրա պատճառը:  Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Cell ամսագրում:

Հետազոտության համաձայն, մարդիկ, իրենց աղիքային միկրոֆլորայից կախված, տարբեր կերպ են մարսում սնունդը:  Այն մթերքները, որոնք չեն ազդում մի մարդու արյան մեջ շաքարի մակարդակի վրա, կարող են մեկ ուրիշ արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի կտրուկ ավելացման հանգեցնել:  Դա իմանալով` դիետոլոգները նկատելի առաջընթաց են արձանագրել յուրաքանչյուրի համար ճիշտ սննդակարգ մշակելու հարցում: 

Վեյցմանի ինստիտուտի հետազոտողները փորձարկում են իրականացրել, որին տարբեր քաշ ունեցող   800 մարդ է մասնակցել: Փորձարկվողներին միանման սնունդ են առաջարկել, որպեսզի հետեւեն, թե նրանցից յուրաքանչյուրի օրգանիզմն ինչպես է արձագանքում նույն մթերքին: Մասնակիցները հատուկ բջջային հավելվածում պիտի նշեին, թե իրենց ամենօրյա կյանքում ինչ սնունդ են ընդունում: 

Նշանակալի է, որ ամբողջ կյանքի ընթացքում ավելորդ քաշի դեմ պայքարող մի կնոջ մոտ կանոնավոր կերպով լոլիկ ուտելու  պատճառով կտրուկ բարձրացրել էր արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Դա զարմանալի է, որովհետեւ լոլիկը, որպես կանոն, այն մթերքների թվին է պատկանում, որոնք չեն ազդում արյան մեջ գլյուկոզայի պարունակությանը: 

Անցկացված փորձարկումն ապացուցում է, որ նույն մթերքները չեն կարող նույն օգտակարությունն ունենալ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է